Zvrhlé léto

Zvrhlé léto

Léto nás přímo vyzývá k různým zvrhlostem, na které bychom v zimě ani nepomysleli. No ono také není divu, opálení sluší každému a navíc drtivá většina lidí už po Vánocích nasadí dietu, aby se v létě mohli náležitě předvést v plné kráse. A vrcholem všeho je, že to proklaté slunce pálí tak, že mozek, ač se velmi snaží, není schopen chladného úsudku. Z toho vyplývá, že ať už v parných vedrech provedeme cokoliv zvláštního až nedůstojného, není to naše vina. Celý rok se přeci chováme slušně, na vině je slunce a všechny ty jeho erupce a skvrny.

Ano, vše se dá omluvit, ale je pár věcí, kterých byste se vážně měli vyvarovat:

  1. Neskákejte do ničeho po hlavě (hlavně mám na mysli skoky do vody).
  2. Neválejte sudy v trávě (klíšťata jsou letos obzvlášť zákeřná).
  3. A nevěřte mýtům o hrátkám na zadním sedadle!!! – tento bod si dovolím rozvést.

Rodiče mého kamaráda jsou velmi opatrní a zodpovědní řidiči a proto byl také jejich vůz celých 8 let, co ho vlastnili, naprosto v pořádku. Jen jednou utrpělo auto pár škrábanců a sice mladickou nerozvážností jejich syna Filipa. Věnoval se v něm totiž své dívce s takovou vervou, že při svých neohrabaných hrátkách společnými silami uvolnili ruční brzdu, takže auto sjelo z romantické vyhlídky zpět do lesa a narazilo zadkem do mohutného starého stromu.

Tahle příhoda je velmi důležitá, měla by totiž pomoct vyvrátit jeden z nejvytrvalejších motoristických mýtů a sice, že zadní sedadlo auta je dost prostorné a nesmírně vhodné místo k erotickým hrátkám. Ovšem každý, kdo se kdy pokusil o sexuální radovánky s jednou nohou trčící z okna, druhou vzpříčenou v přihrádce palubní desky a řadící pákou zaraženou do zadku, ví moc dobře, že to není pravda. V Americe, kde tato legenda vznikla se kdysi dalo na zadním sedadle řádit v relativním pohodlí. Před dávnými časy,  v době největšího rozmachu amerického hospodářství se dělali bytelné buicky, famózně prostorné fordky a spol., kde to mohl člověk rozjet naplno…Bohužel, ty časy jsou nenávratně pryč, ale mýtus přežívá dál. A jelikož neutuchající snahy Amerických adolescentů udržet zadní sedadlo v kurzu (věnují se tomu již přes čtyři desetiletí), nedoznaly nijakých změn, a co frčí v Americe, po tom se pochopitelně opičí celý svět, legenda o autě jakožto šmajchlkabinetu na kolečkách dosud neztratila ani trochu na přitažlivosti. Auto je prostě pořád sexy.