Neučte je řídit

Neučte je řídit

Pánové, já tedy nevím, proč máte potřebu naučit své drahé „nepojízdné“ polovičky řízení. Vždyť jste sami proti sobě. Nejen, že přijdete o poslední zbytky nervů, vaše auto to ztěží přežije a o své partnerce si budete myslet vážně jen to nejhorší, ale vy ještě potom o to auto doopravdy přijdete. Čím si myslíte, že bude vaše drahá jezdit? No svým autem ne. Přece si nekoupí auto, aby si ho hned někde nabourala. K tomuto účelu jí bohatě postačí auto vaše a až ho zdecimuje (tedy vlastně se vyjezdí ve zkušenou řidičku), donutí vás, abyste jí koupili její vlastní přemísťovadlo.

Slyšela jsem už mnoho opravdu vtipných historek o tom, jak muži donutili své lásky posadit se za volant jejich vozu a poté si vypili kalich hořkosti až do dna. I já jsem byla svým bývalým (proč asi…) přítelem doslova donucena zasednout za volant a pod jeho vedením se naučit řídit. Byla to hrůza. Bylo to v noci. A konečně jsem zjistila, že auto má tři pedály. Historce o mém naivním dvoupedálovém řízení brzda- plyn se jeho přátelé smějí do teď (mí pravděpodobně také, ale dělají to potají). Na „autoškolu“ jsme si opravdu nevybrali ten nejlepší terén. Byl celý podivně hrbolatý (až později jsme zjistili, že je to snad jakási cvičná motokrosová dráha nebo co) a já samozřejmě v té tmě poctivě vymetla každý dolík, řádila jsem jak černá ruka, pletla jsem si pedály a ručka, jak jsem se později dozvěděla nějak nefungovala, takže mému milému nezbylo nic jiného, než se modlit, abych už konečně našla brzdu a zastavila….No auto jsem ani neškrábla, ale přesto muselo do servisu – asi kvůli té ručce…

Má známá, mimochodem velmi spolehlivá a rozvážná bytost, se také nechala přesvědčit svým přítelem, zasedla za volant a na opuštěné, bohem zapomenuté silničce se učila řídit. Jela prý vcelku bez problémů, přítel se dmul pýchou, jak schopný učitel je, ale najednou, se před nimi vynořil z lesa kamion a bylo po srandě. Monička lehce zazmatkovala, pustila volant, nohy jí zůstaly v křeči na pedálech, zakryla si oči a řvala něco jako „já né, to já nééé“. Honza, s čerstvým řidičákem a též čerstvým autem zareagoval rychle a šup, už se váleli v příkopu. Poté zazvonil zvonec a se vztahem byl konec. Takže muži, prosím, neučte své ženy řídit, ony se to v autoškole naučí dost dobře a vězte, že jednoho dne budou možná řídit i vás.