Auto nebo chlap?

Auto nebo chlap?

Auto nebo chlap?

Minulý týden se má spolužačka přiřítila na přednášku evidentně šíleně vytočená a jak jinak, mohl za to chlap. Shodou okolností mám teď na mužské pokolení taky pěknou pifku, takže tento sloupek možná bude nepatrně proti-mužský, ale jinak to momentálně nejde (děkuji za pochopení). No zpátky ke spolužačce. Celá rozčepýřená nám líčila, jak se z ní doslova přes noc stala puťka domácí, začala vařit, žehlit, prát a kdoví co všechno, jen proto, aby se tomu bídákovi zavděčila. Dokonce to prý dělala ráda protože poznamenala, cituji: „nechala jsem se dobrovolně zotročit a strašně se mi to líbilo“, pochybuji o jejím duševním zdraví, nicméně chápu, že pro lásku je schopen člověk snad všeho (jak ohavné, zamilovaní nejsou způsobilí). Ale teď je všechno jinak, její miláček se projevil jako chlap a ona ho načapala jak se úchylně sápe na svou kolegyni v práci. Šok vystřídal výbuch vzteku a rozešla se s ním dřív, než se k tomu stačil jakkoliv vyjádřit. Svůj srdceryvný výlev o promarněných měsících Ivuše zakončila slovy: „no aspoň, že mám to auto“. K Vánocům totiž od něj dostala jeho staré auto a on si koupil nové. Usoudili jsme, že to je dobré, v duchu jsme Ivě záviděli (to auto) a rozběhla se vzrušená debata o tom, co je lepší jestli auto, nebo chlap.

V tu chvíli se třída složená ze samých bab, tedy až na Bořka, který jedl banán, debaty se neúčastnil a radši se snažil být neviditelný, rozdělila na dva tábory. Tábor zamilovaně zblblých muže bránil jako o život a skupina zklamaných a naštvaných v čele s nejradikálnější Ivuší chlapy málem navrhovala hromadně zlikvidovat a to beze zbytku. Z naší debaty vyplynuly tyto závěry:

  1. Auto se s námi sice nepomazlí, ale ani se nepomazlí s nikým jiným.
  2. „Zdravé“ auto je spolehlivé, zdravý chlap nikoliv.
  3. Auto nelže…protože nemluví a to je dobře.
  4. Auto po nás nic nechce a do ničeho nás nenutí.
  5. Když auto dobře řídíme neodporuje a poslouchá, chlap nikoliv.
  6. Kvůli autu nemusíme být krásné.
  7. Auto je úplně celé naše.
  8. Vypadá přesně tak, jak chceme a pokud se o to nepřičiníme, nezmění se.
  9. Auto nechrápe.
  10. Auto také nežárlí, naše kamarádky mu nevadí, je mu jedno jakou máme náladu ….

No auto prostě v naší debatě na celé čáře zvítězilo, ale pak vplul do třídy velice pohledný vyučující a bylo po nenávisti, dokonce i Ivuše prohlásila, že je „ták sladkej“ a tím muži nad auty zvítězili.