Ať žijou autíčka…

Ať žijou autíčka…

Mám výbornou zprávu, konečně jsme v něčem předstihli Američany, bohužel si nejsem jistá, jestli máme důvod k oslavě. Jsme totiž agresivnější, zatím jenom za volantem, ale kdo ví, kam tohle povede. To, že agresivita na silnicích je velmi nebezpečná všichni dobře víme. Šílenců, kteří nepředvídatelně myškují, blikají jak nadopovaná diskokoule, troubí jak jeleni v říji a zřejmě si myslí, že dopravní předpisy platí jen pro někoho, přibývá jak vulgarismů v parlamentu. Přispívá k tomu zřejmě také mýtus o tom, že jízda autem uklidňuje.

Je nutné si uvědomit, že na rozdíl od antidepresiv nebyla auta vynalezena proto, aby člověka uklidnila. Když je vám na nic, běžte to vyběhat – nebo vycvičit (endorfiny), pokud na sport nejste, kupte si něco pěkného, rozeberte svou depku s kamarádem/kou, popřípadě s psychologem, pakliže budete vídat podivné věci, radši s psychiatrem, jestli vám to pomáhá, běžte se opít, ale proboha se neuklidňujte jízdou v autě.

Když jste totiž pod vlivem negativních emocí, máte při jízdě ideální předpoklady k tomu, aby  se z vás stali piráti silnic. Pokud ovšem trváte na tom, že se stresu nejlépe zbavíte v autě, vyražte na pouť. Tam se vám bude líbit. Na autodromu (autíčkách, nebo jak se tomu říká) se můžete vyřádit, jak je vám libo. Chcete to do někoho narvat, narvěte, chcete změnit směr jízdy, změňte ho a nemusíte ani dávat žádné znamení, řvěte na ostatní, rozčilujte se a mlaťte do volantu, vše je dovoleno, nesvazují vás předpisy, nebojte se, bodíky vám nikdo nesebere, pokuta vám také nehrozí a hlavně vaše zběsilé řádění nikoho neohrozí.

Linda N.