Byli jsme u otevření plničky na CNG v Chrudimi!

Byli jsme u otevření plničky na CNG v Chrudimi!
  • Od pátku 29.1.2016 je možné natankovat zemní plyn (CNG) i v Chrudimi, v našem těsném sousedství v Dašické ulici
  • Společnost E.ON Energie a.s. ve spolupráci s Shell Czech Republic a.s. otevřela plnící stanici na CNG v Chrudimi
  • Slavnostní události se zúčastnil i starosta Chrudimi Mgr. Petr Řezníček a zkusil si tankování vozidla

Vozy ŠKODA na CNG jsou v prodeji již od roku 2012 (Citigo, resp. 2014 Octavia) a plnicí stanice na zemní plyn Chrudimi citelně chyběla. Výhodnost tohoto paliva pro zákazníka je nesporná a snadno spočítatelná, nyní však mají i potřebný komfort v podobě dostupného tankování na Chrudimsku. Plnící stanice na čerpací stanici Shell je bezobslužná nabízí dvě možnosti platby. Bezhotovostně platební kartou, nebo takzvanou CNG platební kartou sdruženou do Card Centra (na tuto kartu je možné tankovat v rámci celé ČR na více než 110 plnících stanicích).

Člen představenstva Auto MERCIA a.s. Jaroslav Pohl si od plnící stanice slibuje vyšší prodeje nových vozidel ŠKODA právě na CNG. "Naše firma vlastní několik služebních vozidel ŠKODA Octavia G-TEC na CNG, jezdit se nechá již za 0,90 Kč / km a s dojezdem cca 350 km na CNG se dá již pracovat. Otevření plničky v Chrudimi považujeme za podpůrný argument pro prodej vozů ŠKODA na CNG. Pro zákazníky, kteří o pořízení vozu na tento alternativní pohon uvažují, nabízíme navíc služby naší nově spuštěné ekonomické autopůjčovny, což je ideální příležitost na vyzkoušení vozidla v provozu."

Za E.ON Energie a.s. se zúčastnil spuštění plničky místopředseda představenstva Jiří Šimek, a dále Jiří Lachout, který si pochvaloval umístění plnící stanice. "Stojany jsme spustili po poledni a ještě před symbolickým otevřením ve 13 hodin si přijela dotankovat CNG dvě vozidla."

Až třetí dotankované vozidlo tedy byla služební ŠKODA Octavia G-TEC společnosti Auto MERCIA. O tom, že natankovat zemní plyn je jednoduchou záležitostí se přesvědčil i starosta Chrudimi Mgr. Petr Řezníček, který akci zhodnotil následovně. "Za tuto událost jsem velmi rád, neboť zcela jistě přispěje k rozvoji tohoto alternativního pohonu v našem regionu a bude se jednat o dílčí krůček k naplňování Paktu starostů a primátorů Pro místní udržitelnou energii, ke kterému se Chrudim připojila v minulém roce."

Závěrem ještě přidáváme odkaz na naši nabídku vozidel na zemní plyn. Více informací Vám rádi poskytneme na showroomu.

Ing. Petr Urban, marketingový koordinátor
777 696 913

Vlastní fotogalerie z akce (včetně technického zázemí):