Krátký rozhovor s naším šampiónem

Krátký rozhovor s naším šampiónem

Dnes se podíváme do zákulisí naší firmy, konkrétně do servisu. Připravili jsem si pro Vás zajímavý rozhovor s naším šampiónem Jakubem Mejzlíkem.

Nejprve musím upřesnit proč "šampión". Jakub se tento měsíc zúčastnil národního finále ŠKODA Challenge Česká republika 2015 a zde přetavil své odborné znalosti a dovednosti v krásné druhé místo v kategorii servisní technik.

Jakube jak vedla tvoje cesta soutěží?

Tento rok se jednalo o pátý ročník, každý dealer ŠKODA může přihlásit několik zaměstnanců napříč kategoriemi (Servisní poradce, Servisní technik, Pracovník prodeje vozů ŠKODA, Pracovník prodeje ŠKODA Originálních dílů a příslušenství, Lakýrník). Letos bylo přihlášeno cca 400 soutěžících. V prvním kole byl online vědomostní test, ze kterého postoupilo 10 nejlepších z každé kategorie do národního finále ŠKODA Challenge Česká republika 2015.

Jak a kde vlastně finále ŠKODA Challenge Česká republika 2015 proběhlo?

Finále se konalo v termínu 6. - 8. 11. 2015 v Liberci a Kosmonosech, přičemž soutěž proběhla v STC v Kosmonosech a doprovodný program v Liberci, konkrétně v hotelu Zlatý lev a restauraci na Ještědu. Soutěž v mé kategorii se skládala ze dvou praktických úkolů (fingovaná závada v podobě nefunkční zadní couvací kamery v rámci záruční opravy, dále pak byla nefunkční klimatizace) a z vědomostního testu zaměřený na historii značky a ŠKODA a Laurin & Klement. Vědomostní test byl shodný pro všechny kategorie.

Poděl se s námi o tvé dojmy z národního finále.

Akce na mě působila úžasně jako celek, byla pro mě čest se zúčastnit a reprezentovat naší firmu. Akce byla perfektně zorganizována a jsem rád, že se mi podařilo udělat i pěkný výsledek. Musím říct, že je pěkný zážitek už to, že se člověk nominuje na finálové kolo, mé druhé místo pak byla třešnička na dortu!

Máš nějakou zajímavou historku ze zákulisí soutěže?

Historku snad ani ne, ale byl pěkný doprovodný program při vyhlašování výsledků, který moderovala Gábina Partyšová a pěvecké vystoupení měla Marta Jandová.

Jakube prozradím na tebe, že jsi skoro třicátníkem a pro slečny doplním, že nezadaný, chceš nám na sebe ještě něco prozradit?

Jsem zajištěný, mám dobrou práci a auto, samozřejmě, značky ŠKODA! ;)))

Jak se ubírala tvoje pracovní kariéra a jak dlouho pracuješ v Auto MERCIA?

V Auto MERCIA pracuji jako diagnostický technik zhruba 8 let a v podstatě je to mé první stálé zaměstnání po dokončení studií.

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

Automobilová diagnostika je dynamicky se rozvíjející obor, tak je nutné být pořád otevřený novým technologiím a učit se novým věcem. A znalosti bych pak rád zúročil při další práci v Auto MERCIA.

A co tvé koníčky?

Mým největším koníčkem jsou auta, což je skvělé, neboť je to i moje práce. Dále pak mám rád zvířata, především psi a kočky, které máme doma.

Jakube díky za rozhovor a už nebudu dále rušit od práce;) Do příštího ročníku ŠKODA Challenge ti přeji o stupínek lepší umístění a tím i postup do celosvětového finále!

Ing. Petr Urban, marketingový koordinátor
777 696 913

(fotografie převzaty z oficiální galerie k akci ŠKODA Challenge Česká republika 2015)

DSC_9807 DSC_9356 DSC_9146  DSC_8344 DSC_8342 DSC_8336 DSC_7421ořezDSC_8905